“Alles wat je wilt weten over wimperextensions.” | 16-11-2016

Als Visagiste ben ik er gek op; het effect van valse wimpers. Niet alleen omdat het je make-up nét een beetje extra glamour geeft; dramatisch aangezette wimpers zijn het ook helemaal deze winter!!

Ik heb me daarom laten verleiden tot het laten zetten van Wimperextensions! Benieuwd wat ik er van vond en of het ook iets voor jou is? Lees dan vooral verder, wimperstyliste Astrid vertelt jullie er alles over…

“Wat zijn wimperextensions?”

Wimperextensions zijn losse kunstwimpertjes waarmee we de natuurlijke wimpers kunnen verlengen. Elke natuurlijke wimper wordt verlengd met een extension. Bij de One by One techniek gaat er 1 extension op 1 natuurlijke wimper, bij de Russian Volume techniek gaan er 2 tot 6 dunnere extensions in de vorm van een waaiertje op 1 natuurlijke wimper.

“Kan het ook als je maar korte wimpertjes hebt?”

Ja. Er moet alleen altijd gekeken worden naar de staat van de natuurlijke wimper om te bepalen wat de draagkracht ervan is.

“Breken mijn eigen wimpers niet af van extensions?”

Nee. Er wordt een minimale hoeveelheid lijm gebruikt zodat dit niet belastend is voor de natuurlijke wimpers. Als de extensions goed worden gezet is het absoluut niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers omdat ze dan per haartje zijn bevestigd en de wimpers dan ieder op hun eigen tempo verder kunnen groeien. Zo is het krullen van je wimpers en gedoe met mascara verleden tijd!

“Wat zijn de kosten?”

Een nieuwe set One by One wimperextensions is € 65,-

Een nieuwe set Russian Volume wimperextensions is € 85,-

Ook is het mogelijk om een mix te doen van One by One en Russian Volume en dan is een nieuwe set € 75,-

“Hoe vaak moet je opvullen?”

Het opvullen is gemiddeld nodig na 3 weken, dit is wel per persoon verschillend en heeft te maken met de wimpergroei en de eigen verzorging van de wimpers. Zo komt de één na 2 weken en de ander na 4 weken.

“Ik hou van een natuurlijk effect, welke optie is voor mij het beste?”

Wimperextensions zijn geschikt voor iedereen, of je nou van extreem of juist natuurlijk houdt. Voor een natuurlijk look gebruiken we een krul die niet zo scherp is en zullen we qua lengte niet veel langer dan de eigen wimpers gaan. We kunnen een Russian Volume zetten met alleen 2D waardoor we een subtiel en zacht effect krijgen of we kunnen kiezen voor een One by One waarmee we een “mascara-look” krijgen.

“Ik hoor ook wel eens over een wimperlift …”

Met de LVL techniek, ook wel wimperlift, worden de natuurlijke wimpers gelift. Deze unieke behandeling met siliconen pads is geschikt voor elke wimpersoort en lengte, zowel korte als lange wimpers maar geeft het mooiste resultaat op middel-lange tot lange wimpers. Met de LVL techniek krijgen de wimpers volume en worden ze gelift waardoor je een frisse en open blik krijgt. De wimpers worden vanaf de wortel gelift en deze vorm wordt gemiddeld 6 weken behouden.

“Oké. Een soort wimperpermanent dus?”

Nee. Met de LVL techniek maken we geen gebruik van ‘schadelijke’ wimperkrultangen die wel gebruikt worden bij een wimperpermanent!

De LVL techniek is dus niet schadelijk voor de natuurlijke wimpers en geeft een volledige voeding vanaf de haarwortel. De LVL techniek is daardoor ook niet te vergelijken met een wimperpermanent. Bij een wimperpermanent worden klemmen of rollers gebruikt waardoor er snel broze wimpers kunnen ontstaan. De natuurlijke wimpers kunnen afbreken doordat de haarwortel niet genoeg voeding krijgt.

“Wat vond ik er van?”

Mooi!! Ik hou ervan als je direct resultaat ziet en dat is zeker het geval. Ondanks dat er veel haartjes geplaatst zijn vind ik dat het er toch redelijk “naturel” uitziet. Alsof ik gewoon een super goede mascara heb gebruikt. (Dochter Riva van 1 denkt hier duidelijk anders over, want die probeert ze vanaf dag 1 al te pakken.)

Ik heb zelf gekozen voor One by One wimpers omdat ik dit het meest natuurlijke resultaat vond hebben. De Russian Volume vond ik voor mezelf nét iets te zwart en glanzend.

“Voordelen?”

Mijn ogen spreken meer: Ik heb geen mascara meer nodig (wat dus tijd 1d44a2528cc3a03a77035935590c5b1dscheelt) en ook zonder make-up voel ik me niet onopgemaakt.

Je voelt het niet zitten! Het irriteert niet, geen klontjes lijm die je voelt. Niks.

“Nadelen?”

Wennen: In het begin is het echt even wennen! Sowieso om mijn vertrouwde eyeliner aan te brengen, maar bijvoorbeeld ook aan druppels water die na het douchen in je wimpers blijven hangen. Even lekker in je ogen wrijven is er ook niet meer bij, maar oké, daar wen je snel genoeg aan.

Het opvullen: Daar heb ik namelijk echt niet elke 2 weken de zin in of tijd voor. En dit is wel écht nodig omdat er gaandeweg wat wimpers uitvallen en er gaten ontstaan. (duurt 75 minuten en kost 36 euro na 3 weken)

Olie- vrije producten gebruiken: Dus even weg met mijn oude vertrouwde Bi-Facil. Gelukkig kon ik bij de wimperstyliste direct een nieuwe oogmake-up remover aanschaffen. (12,50)

“Ook iets voor jou?”

Ik heb mijn wimpers laten zetten bij de Dream Salon in Moordrecht. Zij werkt heel fijn en nauwkeurig. En weet ook absoluut waar ze mee bezig is. Ook niet geheel onbelangrijk aangezien het je ogen betreft 😉

En extra leuk; als je verteld dat je via deze blog komt krijg je 10% korting! www.dreamsalon.nl

Tot volgende keer!

Liefs,

Annemiek