“De beautyroutine van..”Deel 12 | 03-02-2017

“Zeker als ik een rode lipstickdag heb, dan moet de rest wat subtieler.” chanel

Volgens Sophia Poldervaart, 43 jaar, uit Pijnacker, werkzaam bij de Gemeente Pijnacker- Nootdorp.

“Hoe ziet jouw make-up of beautyritueel eruit?”

sophia 5Mijn huid is best gevoelig en reageert direct op producten die niet ‘passen’ bij mijn huid. Het wordt dan heel onrustig. Daarom probeer ik het simpel te houden. ’s Ochtends en ’s avonds reinigen met een reinigingsmelk en tonic. Aansluitend een hydraterende, voedende crème. En ik heb een hele fijne zachte reinigende scrub, die ik dagelijks “mag”  gebruiken.

Verder heb ik pigmentvlekjes in mijn gezicht. Daar heb ik jarenlang zo’n beetje elk product voor uitgeprobeerd dat uitkwam, dat heeft een vermogen gekost, haha! Maar helemaal verdwijnen doet het niet. Inmiddels stoor ik me er niet meer zo aan. Dat komt ook omdat ik door veel uit te proberen qua foundation nu een fijne heb gevonden! Dat is nog niet zo eenvoudig, want door de combinatie van pigmentvlekjes en de verkeerde kleur foundation, loop je het risico een grijzige, grauwe uitstraling te krijgen. Maar ben nu wel tevreden!sophia 3

“Obsessies?”

Ik heb een nagellak-tic. Die moet netjes zitten, geen afgebrokkelde randjes en beschadigingen, altijd verzorgd. En de kleur op m’n vingernagels en m’n teennagels moet matchen.. Ook in de winter… Hahahaha…

“Hoeveel tijd besteed jij aan make-up?”

 vitalumiere-loose-powder-foundation-with-mini-kabuki-brush-spf-15.P132330Ik denk dat ik zo’n 10 minuten per dag besteed aan make-up. De basis is altijd hetzelfde: foundation, matterende poeder (geweldig mooie losse poeder van Chanel, m’n favoriete merk, en geeft altijd een gevoel van luxe!) en een blush. M’n oogmake-up hangt beetje af van m’n stijl die dag. Soms leg ik de nadruk op m’n ogen met donkere smokey eyes, maar hou het ook vaak simpel. Dan gebruik ik een liquid eyeliner en alleen wat mascara op m’n bovenste wimpers. Zeker als ik een rode lipstickdag heb, dan moet de rest wat subtieler.sophia 2

“Wat betekent schoonheid voor jou?”

 Schoonheid houdt voor mij vooral in mezelf goed verzorgen. Dat zorgt ervoor dat ik lekker in m’n vel zit. Ik kan heel gelukkig worden van een bezoekje aan een parfumerie. Alleen de geuren daar maken me al blij! En als ik dan met een Chanel tasje vertrek, kan m’n dag niet meer stuk.

En ik vind het heel leuk om verschillende trends te volgen. Niet dat ik alles zelf ook toepas, niet alles past bij mij (of mijn leeftijd.)Maar het zorgt er wel voor dat ik niet al 20 jaar lang hetzelfde make-up gezicht heb. Een beetje verandering soms maakt het net wat leuker.

 “Jij gaat de deur niet uit zonder..”

 M’n foundation. Met of zonder is een te groot verschil.sophia 4

“Wat is jouw beautyzonde?”

 Ik heb heel lang gerookt, maar nu sinds een half jaar gestopt. En ik kan je zeggen dat je huid daar echt van opknapt!

“Met welk product kan iemand jou op dit moment heel blij maken?”

 Een mooie highlighter.

“Welk cijfer geef jij jezelf op make-up gebied?”

Een 7 denk ik. Er valt vast wel iets te verbeteren, zeker als ik zie hoe anderen zich ‘flawless’ weten op te maken en precies weten waar het accent te leggen. Maar zoveel tijd wil ik er nu ook weer niet aan besteden, het moet geen doel op zich worden.

 “Wellicht iets wat je nog zou willen leren? “

strobing 2Ben nog niet zo bedreven in het highlighten, terwijl ik wel denk dat het je een instant frisse uitstraling kan geven. Welke soorten zijn er en hoe breng je deze het beste aan? (misschien is mijn blog “ Strobing” iets voor jou, Sophia?)

” Tot slot; wat is jouw favoriete Beautyquote?”

Happy girls are the prettiest!
En zo is dat.
Tot volgende week!
Liefs,
Annemiek