“De kracht van een goede profielfoto” | 31-03-2016

Je ontkomt er niet meer aan; LinkedIn, Twitter, Facebookaccount of voor je CV. Overal heb je een profielfoto voor nodig.

“Maar waar moet een goede profielfoto aan voldoen?”

En wat maakt nou dat de ene foto wél geschikt is en een andere niet?

Zeker nu er veel draait om en afhangt van netwerken op sites als LinkedIn. Je profielfoto is allesbepalend voor je imago wanneer je online netwerkt. Besteed dus aandacht aan een goede, (zakelijke) portretfoto voor je social media accounts, website en blog.

Wij hebben de Do’s en Don’ts even voor je op een rij gezet;

 

 • Bepaal goed wat je wilt uitstralen.
  Wil je zakelijk overkomen? Bedenk dan wat dit voor jou inhoudt. Een professionele profielfoto hoeft niet perse meteen een zakelijke foto te zijn, maar laat wel zien aan je collega’s, vrienden, opdrachtgever, (toekomstige) werkgever wie je bent.  Een vluchtige blik op je tijdlijn laat al een indruk achter en tijdens die eerste virtuele kennismaking wil je toch het juiste gezicht laten zien.

 

 • Houding.
  Wil je alleen met je hoofd op de foto of ook met een deel van je bovenlichaam? Schouders, handen en armen kunnen voor dynamiek zorgen.

 

 • Zorg dat je herkenbaar bent.
  Probeer zo puur mogelijk over te komen. En in die mooie profielfoto willen we “JOU” zien!
Accessoires en drukke prints op kleding kunnen afleiden.
  Bedenk dat jij zelf het onderwerp van de foto bent. En realiseer je goed dat make-up op een foto heel anders overkomt dan normaal. Dit heeft o.a. te maken met schaduwen, lichtval, de felle lampen.

 

 • Licht.
  De juiste belichting voor de uitstraling die jij wilt. Wil je een witte achtergrond voor een frisse, pure, open uitstraling? Of wil je juist krachtig en zelfverzekerd overkomen met een zwarte achtergrond?

 

 • Goede make-up doet zoveel voor je profielfoto!
  Zoals hierboven al aangegeven komt make-up totaal anders over op een foto. Oogpotloodlijnen kunnen ineens hard lijken, de normale kleuren die je gebruikt kunnen juist vermoeid (of ouder!) maken en de glans en schaduwen in je gezicht geven vaak het idee dat je veel voller bent. Echt, je zal versteld staan van het effect van goede, professionele visagie. Voor mannen doet een matterende poeder of een goede hydraterende crème vaak al wonderen. En het is absuluut niet de make-up die opvalt, maar het effect ervan.”Mannen en vrouwen die nadenken over hun imago, gunnen zichzelf visagie.”

 

 • Een rustige achtergrond.
  Het is de bedoeling dat de aandacht naar jou gaat…Niet je huisdier, niet je baby, geen foto’s met meerdere mensen erop, niet van mijlenver verwijderd, en geen foto van jezelf met telefoon voor de spiegel en vóóral geen foto van je vakantie in bikini of  ontbloot bovenlijf…..maar “JIJ” met een eerlijke lach.

“Wij helpen je graag bij het nadenken over je image!”

Als professioneel fotograaf en visagiste is het ons doel om jouw echte persoonlijkheid vast te leggen op foto. Foto’s die bij je horen, bij je bedrijf, bij je functie maar vooral ook bij je persoonlijkheid.

Tijdens een informeel gesprek bespreken wij wat je wil uitstralen, denken we mee over je kledingkeuze en adviseren wij je individueel over de houding die hierbij past. Alles in een ongedwongen setting en waarbij voorop staat dat je je op je gemak voelt! Een fotoshoot is tenslotte niet iets wat je elke dag doet.

“Is visagie echt zo belangrijk voor mijn profielfoto?”

Wij zijn ervan overtuigd dat Visagie en Fotoshoots onlosmakelijk met elkaar verbonden zijn. Iets waar onze klanten het zeker mee eens zijn.
Toch wordt het nog vaak vergeten. In eerste instantie vinden mannen het vaak “maar iets voor vrouwen” en vrouwen zijn gewend aan hun “eigen make-up routine”. En daarin zit de meerwaarde van de visagiste nu net! Wij zorgen dat je er nog exact hetzelfde uitziet, maar dan op je mooist! In de felle studiolampen valt je eigen make-up vaak weg of accentueert het juist delen die je liever zou willen verdoezelen. Ook zijn er kleuren die je beter niet kunt gebruiken omdat ze je er ouder of extra vermoeid uit kunnen laten zien. Onze professionele visagiste Annemiek weet alle trucjes die je ogen het WOW effect geven zonder dat dit té duidelijk aanwezig is en je gezicht doet stralen. Het gaat om het effect van de make-up, niet om de make-up zelf. En dat is wat we allemaal willen, toch?

Profielfoto met visagie

Omdat wij weten hoe druk je het hebt en écht geen uren de tijd hebt, zorgen wij dat je in maximaal 50 minuten helemaal klaar bent! En omdat wij veel waarde hechten aan transparante communicatie werken wij altijd met vaste tarieven. Je weet dus precies waar je aan toe bent.

Meer weten? Neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte.

Remco van Vondelen Fotografie & Annemiek Wijsman Make-up Artist