“Het beautyritueel van..”DEEL 7 | 20-11-2016

“Een vrouw die van binnen en van buiten straalt!”

Dát is voor Berber Hamont- van Kaam (36) uit Tilburg de definitie van schoonheid. Samen met haar man is ze eigenaresse van de Bakker Bart winkels in Zantbommel en Tiel, moeder van kinderen Felix en Lotus.

berber 6‘Beauty begins the moment you decide to be yourself’ – Coco Chanel

Schoonheid betekent voor mij het beste in jezelf naar boven halen. Van binnenuit en van buiten. Letterlijk goed in je vel zitten, in balans zijn, goed voor jezelf zorgen en je gelukkig voelen. Dan straal je al! Daarnaast kun je met goede skincare en mooie make up producten je sterke punten accentueren en tadaaaa; daar is dan de beste versie van jezelf! Een vrouw die van binnen en van buiten straalt.berber 9

“Dat ben ik helemaal met je eens, Berber! Maar hoe pas jij dit zelf toe in je drukke leven?”

Ik heb echt de meest geweldige schoonheidsspecialiste (Nicole van salon Bjutizm Head II Toes), waar ik elke 8 weken heen ga.  Zij werkt met de producten van Nimue. berber 4Deze producten bevatten fruitzuren en zorgen voor een heerlijk zacht perzikhuidje. Natuurlijk kan ik niet meer zonder en gebruik ik deze producten ook thuis. Elke ochtend en avond reinig ik mijn gezicht met een facewash en tonic en gebruik ik de bijbehorende dag-, nacht- en oogcreme. Af en toe doe ik ’s avonds een lekker maskertje op waarmee ik kan gaan slapen. Een echt schoonheidsslaapje volgt er dan haha!

Verder laat ik elke 4 weken mijn wenkbrauwen met zo’n touwtje epileren en ga ik elke 3 weken naar de nagelstyliste voor een leuke gelnagellak.

“Klinkt goed! En wat make-up betreft?”

Na mijn skincare ritueel volgt mijn make up ritueel. Ik gebruik foundation en concealer van Elis Faas, poeder berber 3en blush van Laura Mercier, oogschaduw, eyeliner en wenkbrauw- en lipproducten van Chanel en mascara van Yves Saint Laurent. Ik ben hier ongeveer 10 minuten mee bezig. Zonder make up ga ik niet de deur uit. Ik hou van een verzorgde uitstraling. En bovendien, als moeder van 2 jonge kinderen en het werken in onze 2 zaken is het fijn berber 2om de vermoeidheid wat te kunnen camoufleren, toch?! :-)

“Wat is de beste beautytip die jij ooit hebt gekregen?”

Beste beautytip was van mijn lieve vriend Patrick (Voormalig maquilleur bij Chanel en nu eigenaar van Skinlife in Lissabon); eerst je ogen helemaal opmaken, daarna pas foundation en concealer aanbrengen. Oogschaduw kan dan niet meer in je foundation/concealer terecht komen, en maakt je make up echt flawless.

“En wat zou elke vrouw volgens jou haar zelf eens moeten gunnen?”

Laat je bij de kapper eens verwennen met een olaplex treatment. Je krijgt er waanzinnig mooi sterk en glanzend haar van! Echt een kado’tje aan jezelf.berber 5

“Jij gaat de deur niet uit zonder….”

Ik kan niet zonder mijn wenkbrauwproducten. Mijn wenkbrauwen zijn niet zo vol van zichzelf dus die bijwerken is een must voor mij.

“Beauty blunders?”

Mijn grootste misser op make up gebied is toch wel dat ik vroeger mijn wenkbrauwen wat te enthousiast geëpileerd heb. Toen was dat hot, dunne wenkbrauwen, nu helaas niet meer.

” Wat staat er op jouw verlanglijstje voor Sinterklaas?” (hint, hint)

berber 1Op mijn verlanglijstje staat zo’n serum om je wenkbrauwen en wimpers te laten groeien. Geen idee of het echt werkt, maar het lijkt me ideaal!

“Je wilt nog veel meer weten over…”

Ik zou nog wel weer eens een update willen van de nieuwste make up trends.berber 10 Daar ben jij vast goed van op de hoogte Annemiek! Ik doe eigenlijk vaak hetzelfde. Ik experimenteer niet meer, toch door tijdgebrek denk ik. Wat nieuwe tips en trics zou ik superleuk vinden! (een blog over de nieuwste trends komt er aan Berber!)

Tot volgende week!

Liefs, Annemiek