“Het favoriete product en de budget-beautytip van..DEEL 12 | 30-04-2016

Dit is Iris Gillissen, woont in Haarlem, 34 jaar oud maar voelt zich nog 24 en werkzaam in de retail-branche!

Iris ken ik al zo’n 20 jaar vanaf de middelbare school (oei, dat klinkt oud eigenlijk). Toedertijd waren het vakanties naar Frankrijk met onze ouders, daarna volgden Ibiza, Amerika, de Caribean en vele andere fantastische reisjes. Al bevinden we ons momenteel in totaal andere levensfases, Iris is en zal altijd één van mijn beste vriendinnen blijven. Zoals we zelf wel eens zeggen; “We zullen altijd vriendinnen moeten blijven omdat we teveel van elkaar weten” ?

Ik weet dan ook precies wat Iris in al die jaren (niet) gebruikt heeft, welke producten ze beter niet had kunnen aanschaffen omdat de naam “zo leuk klonk”(Iris gebruikt Iris-créme van Weleda) en dat ze vrijwel niks doet aan dat fantastische blonde dikke haar! Ik ben jaloers!Iris

Al is ze 34, ze staat er nog iedere dag van te kijken als ik bij de supermarkt ‘mevrouw’ genoemd wordt! Omdat ze in de retail-branche werkzaam is maakt dat ze toegankelijk wil zijn voor klanten, zo ook in haar kledingkeuze en make-up. Niet teveel opsmuk en niet té ‘aux naturèl’. En dat is wat mij betreft de perfecte omschrijving voor deze Beauty!

“Ir, heb jij momenteel en favoriet product?”

horma huidcremeSinds mijn dertigste zijn er rimpels op komst die zich het afgelopen jaar hebben ontvouwen in 2 diepe lijnen op mijn voorhoofd. Ik geef ze meer aandacht dan nodig maar besef me dat ze zich zonder HORMA huidcrème (5,99 bij de tuinen) al veel eerder hadden vermenigvuldigd. Als een soort dik wit masker breng ik dit ’s avonds op, waarschijnlijk een van de redenen dat ik nog vrijgezel ben.

“En je beautytip?”

Ik ben gezegend met een bos dik blond haar, lastig wassen dus dat stel ik het liefst zo lang mogelijk uit. Het liefst nog 2 dagen extra en dadroogshampoot lukt met een halve bus droogshampoo van Andrélon (6,99 bij AH/drogisterij) niet bij de ‘AH to go’ op CS in de ochtend verkrijgbaar jammergenoeg.

“Welk product zou je graag willen hebben, maar heb je nog niet gekocht?”

chanelIk heb geen beautywensen meer, dacht het me laatst wel te kunnen permitteren om de Chanel Lipstick én het bijbehorende lippencil te kopen. Dat kostte me samen 65,49 bij de Bijenkorf, ik was meteen door mijn beauty-budget van die maand heen maar gebruik ze iedere dag.

“En durf je een beautyblunder met ons te delen? (en ik weet dat je die hebt!!!)”

Omdat op de middelbare school minimale wenkbrauwen a lá Pamela Anderson ‘in’ waren ben ik tegen het advies van mijn moeder in mijn wenkbrauwen zelf gaan epileren, wat járen lang 2 ongelijke halve maantjes zijn gebleven.

Na 20 jaar aanmodderen met plastic oplegvelletjes, browbar-bezoek op advies van vriendinnen, tekenen met pencils in alle kleuren van de regenboog heb ik nu dé oplossing gevonden: ik laat mijn wenkbrauwen maandelijks verven bij de schoonheidsspecialiste. Had iemand mij hier 20 jaar eerder op kunnen wijzen?

Volgende week “Het favoriete product en de beautytip van Annemarie Bakker! ”

Tot dan!

Liefs, Annemiek