“Het make-up ritueel van..Deel 14” | 18-02-2017

“Op dagen dat ik de deur niet uit hoef, of bijvoorbeeld naar de supermarkt, draag ik ook zonder problemen geen makeup. Ik vind afwisseling leuk.”

“Want ik vind dat je als vrouw absoluut geen make-up nodig hebt om je mooi te voelen”, aldus Elise van Beek, uit Gorinchem, die werkt voor Beautypartner voor diverse Make-up merken.

“Elise, kan je meer vertellen over jouw make-up en beauty ritueel?”

Jeetje, mijn beautyritueel. Ik moet zeggen dat deze qua makeup vaak wisselt. Ik vind het heerlijk om regelmatig nieuwe producten uit te proberen. De basis van mijn huidverzorging is wel altijd hetzelfde. Ik zweer bij het gebruiken van mijn Clinique stappenplan Elise 5voor de onzuivere huid, in combinatie met een goede hydraterende crème voor mijn droge huid. Voor overdag zweer ik bij de Clinique City Block; een product wat mijn huid beschermd tegen schadelijke stoffen zoals smog, i.c.m. een spf 25. Zonbescherming is zo belangrijk! Als dit er eenmaal opzit begin ik aan mijn makeup routine, die vrijwel altijd bestaat uit foundation, concealer, blush & highlighter. Ook mijn wenkbrauwen bijtekenen en mascara sla ik nooit over.

” Besteed jij veel tijd aan je make-up?”

Hoelang ik besteed aan mijn makeup varieert. Als ik moet werken als visagiste pak ik natuurlijk wat meer uit. Ik besteed dan gemiddeld een half uur aan mijn makeup.Elise 4 Voor feestjes of evenementen waar ik er super glam uit wil zien vind ik het heerlijk om er uitgebreid voor te gaan zitten en dan kan ik zomaar een uur bezig zijn. Op dagen dat ik de deur niet uit hoef, of bijvoorbeeld naar de supermarkt, draag ik ook zonder problemen geen makeup. Ik vind afwisseling leuk.

“Wat betekent schoonheid voor jou?”

Schoonheid betekend voor mij lekker in je eigen vel zitten. Ik vind dat je als vrouw absoluut geen make-up nodig hebt om je mooi te voelen. Makeup is voor mij een manier om je creatief uit te drukken en te benadrukken wat van nature al mooi is aan je gezicht.

“Wat is de beste tip die je ooit gekregen hebt op beauty gebied?”

De beste tip die ik ooit heb gekregen op beauty gebied… Dat zijn er nogal wat. Ik kom dan terug op het altijd dragen van Spf. Of dit nou in je dagcrème, primer of foundation zit; dit is zo belangrijk. De UVA & UVB stralen zijn zo schadelijk voor de huid. Niet alleen verslechterd het vermogen van je huid om zich s’ nachts te vernieuwen, je cellen beschadigen permanent waardoor er kanker kan ontstaan. (http://annemiekwijsman.nl/blogs/hoe-bescherm-ik-me-goed-tegen-de-zon/) Ook ga ik nooit slapen met mijn makeup op.

“Welk tip zou jij graag willen delen?”

Investeer in je huidverzorging! Een goed verzorgde huid is de beste basis voor een mooie makeup. Jezelf goed verzorgen en Elise 11verwennen is niet alleen goed voor je uiterlijk maar ook voor je geest. Het is toch heerlijk om dat spa-gevoel thuis te kunnen creëren? Even lekker stoom afblazen en jezelf verzorgen draagt naar mijn mening bij aan houden van jezelf.

Ik kan niet zonder mijn….. “

Elise 6Ja, je raad het al, maar ik kan dus niet zonder mijn cityblock met spf 25. Prachtig product, en omdat er iets van een kleurtje in zit, kun je hem ook zonder makeup dragen en geeft het je een mooie verzorgde glow.

“Wat is jouw grootste misser op make-up gebied?”

Mijn grootste misser is denk ik wel (meerdere keren) met mijn wenkbrauwen geweest. Het heeft even geduurd voordat ik door had hoe ik ze het mooiste kon epileren en bijtekenen. Ik heb van mezelf volle wenkbrauwen en kon daar niet altijd goed mee omgaan… Zo heb ik jaaaaren veel te veel weggeplukt aan de aanzet; ze stonden genant ver uit elkaar. Ook omschrijf ik ze al dikke rupsjes des tijds. Daarna kwam de fase dat ik ze veel te hard bijtekende. Te donker, te strak, ik had net zo goed een stift kunnen gebruiken. Ik gebruikte de Anasatisia Beverly Hills Prow Pomade, en als je niet helemaal weet hoe je dat moet gebruiken, heb je opeens twee rechte strepen boven je ogen. De dikke rupsjes fase. De sharpie wenkbrauwen…  Nu dan eindelijk m’n weg gevonden.

 

“Is er iets wat je beter niet zou kunnen doen op beautygebied?”

Mijn beautyzonde is dat ik rook. Helaas een nare gewoonte waar ik nog  niet vanaf ben. Gelukkig wel de cityblock om de rook uit m’n huid te houden, dus dat is iets, maak ik mezelf maar wijs. Zucht.

“Is er nog een product waar je héél blij van zou worden??”

elise 9Het product op mijn verlanglijst… Heb je even? Ik heb er nogal wat opstaan. Makeup is een verslaving waar ik niet denk ooit vanaf te kunnen komen. Het product wat het langst op mijn lijst heeft gestaan is het Modern Renaissance Palette van Anastasia Beverly Hills. Deze heb ik 2 weken geleden gekregen voor mijn verjaardag & ik ben er super verliefd op.

“Zijn er nog dingen die je graag van mij zou willen leren? “

Ik zou het heel leuk vinden om meer tutorials te zien van mooie makeup! Ik kijk graag naar bloggers voor een gezonde dosis makeup inspiratie. En ik zou heel graag willen zien hoe jij je op maakt voor een feestje bijvoorbeeld 😉

 Heb je een favoriete Beautyquote?”

“Elegance is the only beauty that never fades.”  – Audrey Hepburn.elise 10

Thanks Elise!

Tot volgende week,

Liefs,

Annemiek