“Het schoonheidsritueel van..”DEEL 9 | 04-12-2016

“Onmisbaar; mijn beautyblender!”

Aldus Rosan van der Velde (21) uit Rotterdam. Studente Leisure Management, loopt momenteel stage bij Scapino Ballet in Rotterdam én werkt als Gastvrouw bij de Honeymoonshop.

“Hoe ziet jouw schoonheidsritueel eruit, Rosan?”

Ik heb een vrij uitgebreid beautyritueel haha! (hier had ze mij inderdaad al voor gewaarschuwd)  😉 Uiteraard was ik iedere ochtend mijn gezicht, hierna gebruik ik altijd rozenwater als ‘toner’. Momenteel gebruik ik er een van Lush. Dan gebruik ik dagcrème en de Natural Radiance primer van MAC Cosmetics. Deze bereid je voor op de make-up en hydrateert je huid.

Rosan 2Ik begin altijd met mijn foundation in mijn make-up routine. Momenteel gebruik ik de ‘Born This Way’ foundation van Too Faced. De naam zegt het al, een super mooie, natuurlijke foundation, die toch voldoende dekking geeft. Hierna gebruik ik een concealer van MAC om mijn wallen weg te werken. Dit breng ik allemaal aan met mijn beauty blender, onmisbaar! Mijn foundation en concealer poeder ik af met een ‘translucent’ poeder van Laura Mercier. Dit is echt een aanrader, het zorgt voor een ‘flawless’ effect.

Dan begin ik met mijn ogen. Op dagen dat ik er iets ‘mooier’ wil uitzien gebruik ik altijd oogschaduw, anders alleen wat mascara. Mijn favoriete oogschaduw palette is de Chocolate Bar van Too Faced. Deze ruikt naar chocola!

Een belangrijke stap in mijn routine vind ik mijn wenkbrauwen. Ik laat deze ongeveer om de zes weken waxen bij Benefit, dit zit in de Douglas.

Rosan 5Na mijn ogen en wenkbrauwen bij tekenen ga ik verder met blush en highlighter. Mijn favoriete deel van mijn make-up routine! Mijn favoriete blush is ‘Orgasm’ van NARS (die naam! ha-ha) en mijn favoriete highlighter is ‘soft and gentle’ van MAC. Sinds ik highlighter gebruik kan ik echt niet meer zonder.

Nadat ik deze producten heb aangebracht kies ik een lippenstift uit. Ik heb er vrij veel dus dit is soms erg lastig. Meestal kies ik een roze/nude achtige kleur. Mijn favoriete lippenstift is Brave van MAC, een kleur die je elke dag kunt dragen.

Tot slot (ik zei dat het veel stappen waren) gebruik ik FIX+ van MAC. Dit is een gezichtsspray die het ‘poederige’ effect weg neemt.

Een andere stap in mijn beautyritueel zijn mijn nagels. Ik vind het belangrijk dat mijn nagels verzorgd zijn, zeker voor mijn werk in de Honeymoon Shop.Rosan 3

“Wow! Jij hebt vast geen tijd meer om te ontbijten ;-)”

Alhoewel het veel stappen zijn kan ik in een kwartiertje klaar zijn hoor. Als ik uitga of een bijzondere gelegenheid heb doe ik er wel iets langer over.

“Is schoonheid belangrijk voor jou? En wat betekent dit voor je?”

Ja. Schoonheid betekent voor mij jezelf zijn.

“Wat is de beste tip die je ooit gekregen hebt op beauty gebied?”

Rosan 6Een fixing spray gebruiken. Ik gebruik altijd FIX+ van MAC. Deze spray neemt het poederige effect weg en blend alles mooi samen, ik kan niet meer zonder.

“Als beautyjunkie heb jij vast ook wel een goede tip voor ons!?”

Ik gebruik zelf pure argan olie voor alles! Droge huid, droge lippen, mijn haar, een paar druppels in een gezichtsmasker, wallen… echt alles!

“Ik kan niet zonder mijn…..”

Rosan 1Blush, wenkbrauwpotlood en concealer. Ik kan niet kiezen!

“Wat is jouw grootste misser op make-up gebied? “

Mijn grootste misser op make-up gebied is om mijn wenkbrauwen niet te laten waxen en bij te tekenen. Ik dacht vroeger dat ze mooi waren van zichzelf (Not! Haha)

“Jij hebt vast nog wel een make-up verlanglijstje!”

Ik heb, serieus, een lijstje staan in mijn notities op mijn telefoon met producten die ik graag zou willen hebben. Deze zie ik dan bijvoorbeeld langs komen in make-up tutorials of in de winkel. Af en toe kijk ik hierin als ik bijvoorbeeld een nieuwe product nodig heb, omdat de oude op is. Een aantal producten van mijn verlanglijstje: rosan 7

  • Armani Luminous silk foundation
  • Charlotte Tilburry lipstick
  • Too Faced ‘Boudoir Eyes’ oogschaduw palette
  • Urban Decay Naked concealer

Ik vind het jammer dat je veel producten, die ik graag zou willen hebben, niet in Nederland kan kopen. Too Faced en NARS bijvoorbeeld, hele fijne merken maar alleen te vinden in het buitenland. Ik heb mijn producten van deze merken gekocht bij de Sephora in Parijs.

“Welk cijfer geef jij jezelf op make-up gebied?”

Een 6,5.Rosan 4

“Huh?! Zo laag? Waarom?”

Ik zou graag meer oogschaduw tips & tricks willen leren omdat ik nu al lang in dezelfde routine zit. Ik gebruik altijd dezelfde kleuren en breng ze altijd hetzelfde aan. Ik zou graag willen leren welke technieken er allemaal zijn en welke kleuren mooi bij mij zouden staan.

Tot volgende week!

Liefs,

Annemiek

P.S Wil jij nou ook alles vertellen over je favoriete producten? Mail dan naar [email protected]