“A little concealer doesn’t hurt!” | 18-02-2016

“Inner beauty is great but a little concealer doesn’t hurt”

“Concealer; is dat nou écht nodig?” is één van de vragen die mij het meeste gesteld worden tijdens de workshops.

Donkere kringen onder je ogen, couperose, vlekjes in je gezicht of juist een jeugdigere uitstraling creëren; in dat geval is concealer een absolute must-have! Ze brengen rust aan in je gezicht en zorgen ook voor een perfecte finish in combinatie met je foundation.

“Er zijn zoveel verschillende kleuren en texturen, hoe weet ik nou welke ik moet gebruiken?”

Je hebt verschillende soorten en kleuren concealers; crème, pen of stick. In tegenstelling tot je foundation gebruik je concealer plaatselijk en alleen als je iets wilt verbergen of juist op wil laten lichten, dit moet je dus ook altijd doen met een kleur die 1 a 2 tinten lichter is dan je huidskleur! Je kan ervoor kiezen concealer aan te brengen met een kwastje, een beauty blender of met je vingertoppen. Hier zal ik in een andere blog op terug komen.

 

 • Crème/ stick

  Je hebt hiervan verschillende kleuren en deze gebruik je voor verschillende doeleinden. concealer6Vaak is de textuur hiervan wat compacter zodat je plekjes effectief  weg kan werken en echt die egale look kan creëren. Heel fijn om mee te starten! Ik zelf begin altijd eerst met het wegwerken van plekjes, dan mijn foundation en tot slot een lichte concealer onder mijn ogen in de “triangel of light” om een fris effect te creëren. ( En néé, dit kost me geen half uur, maar neemt hooguit 2 minuten in beslag!)

 • Pen

  Ik kan persoonlijk niet meer zonder en heb dit altijd standaard in mijn tas zitten om mijn make-up even snel bij te werken. In een concealer pen zitten vaak licht reflecterende pigmenten die je huid doen oplichten. Dus mocht je er na een lange dag moe uitzien ; even een beetje aanstippen “et voila!” je ziet er weer fris en uitgerust uit! make-up-studio-liquid-concealer-pen-Ga je op de foto (met flits) of sta je in een studio onder felle lampen…gebruik dan geen concealer met SPF of andere lichtreflecterende ingrediënten, die zorgen ervoor dat je eruit gaat zien als een spookje.

 

 

“Welke kleur moet ik waar  en wanneer gebruiken?”

Bij het neutraliseren van bijvoorbeeld rode vlekjes en donkere kringen werk je vaak met contrasterende kleuren. ( kleuren die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel) Zo breng je rust aan in je gezicht zonder dat het teveel in het oog springt.Kleurencirkel.jpg2

 • Groen

  is bijvoorbeeld een kleur die roodheid compenseert en wordt dan ook vaak gebruikt om  rode pukkeltjes of rosacea weg te werken.

 • Oranje

  Donkere kringen rondom je ogen zijn vaak blauw paarsachtig en kunnen onzichtbaar worden gemaakt door aan je beige concealer een klein beetje oranje concealer toe te voegen. Hierdoor geef je warmte aan je oogcontour. En dat is nu net wat het mist met veel blauw en paars tinten. Let op: Gebruik NOOIT teveel oranje pigment, want dit kan je een vermoeid effect geven.

 • Rood (tip van professionals!!)

  Voor mijn werk als professioneel visagiste werk ik ook wel eens met rood (kan je een klein puntje rode lipstick voor gebruiken!) wanneer iemand echt hele donkere kringen heeft, óf wanneer ik kringen wil corrigeren bij een model met een donkere huid.

 

“Wat is het verschil tussen contouren en camoufleren?”

Om een lang verhaal kort te maken; Met camoufleren breng je rust in het gezicht door je huid mooi egaal te maken. Bij contouren accentueer of corrigeer je juist de vorm van je gezicht. Dit vraagt om een andere techniek en vaak ook andere producten.

Mijn favorieten

Al jaren ben ik groot fan van de concealer box van Make-up Studio (zitten all 6 de kleuren bij elkaar) en sinds een paar maanden heb ik de Concealer in Box kleur Banana ( bekend van Kim Kardashian) ontdekt! Geweldig! Hij werkt niet alleen super tegen kringen onder mijn ogen, maar ik gebruik hem ook als highlighter.concealer3
Maar…natuurlijk zijn er ook wel een aantal andere fijne concealers voorbij gekomen zoals de Instant Concealer van Clarins, Chanel Eclat Lumiere en de Pro Longwear concealer van MAC.

“Eigenlijk kun je het vergelijken met het dragen van goede lingerie; je ziet het effect van een goed zittende lingerie, maar je ziet het niet zitten. Zo werkt het dus precies met concealer.”

Nog véél meer weten? Dan vind je het vast leuk om een workshop bij me te komen volgen!

Liefs,

Annemiek

Met dank aan model Inge waarvan ik de foto mocht gebruiken voor mijn blog en die zelf ook zeker geen concealer nodig heeft 😉