“Hoe ik over schoonheid denk..” Deel 1 | 08-11-2017

“Veel drinken en veel slapen!”

Tja, dat was het antwoord op mijn vraag naar “haar gouden beauty-tip”. Aan het woord is Lotte Schouten (27), professioneel model voor o.a. Nike, Asics en Amsterdam Fashion Week.lotte 4

“Lotte, draag jij graag make-up?”

Het liefst draag ik eigenlijk geen make up, alleen als ik moet werken of als ik zin heb om er een keer mooi uit te zien. Als ik mezelf opmaak begin ik altijd eerst met mijn ogen en wenkbrauwen, omdat ik vaak korreltjes oogschaduw op mijn wangen heb liggen.  Na het opmaken haal ik dit weg met watjes en breng ik mijn dagcrème en foundation aan. Daarna even een blush en highlighter en gaan!22207180_10159384395755654_1349051184_n[1]

Liefst besteed ik zo min mogelijk tijd aan mijn make-up eerlijkgezegd! Ik ben langer bezig met het uitzoeken van mijn outfit dan met mijn make up! Als ik ervoor kies om een dagje make up te dragen dan besteed ik de meeste tijd aan mijn ogen.

Ik draag vooral make-up om me nét een beetje extra mooi te voelen. Soms heb je daar als vrouw gewoon zin in. :-)

“Ben je het wel eens zat, dat je altijd opgemaakt wordt?”

Nee hoor. Ik zie “in de make-up gaan” bij een shoot altijd als een mentale voorbereiding. Even lekker rustig wakker worden en gezellig kletsen met de MUA (Make-up Artist). Vaak krijg ik meer zin in een shoot als mijn make up klaar is en alles er weer op en top uitziet!

“Het mooist voel jij je…”

Op vakantie! Dan ben ik lekker bruin, heb ik beachy hair heb en draag ik geen make-up!lotte 2

“Beste tip ooit?”

Dat ik mijn wenkbrauwen met een borstel omhoog moet kammen. Daardoor lijken mijn ogen groter en mijn wenkbrauwen lekker vol!

“Dit moeten wij hebben!”

Elizabeth Arden 8 hour crème! Heel verzachtend voor je huid, het ruikt lekker en het lijkt net alsof ik lipgloss op heb wanneer ik het op mijn lippen smeer. Handig!!

lotte 1En mijn Aloe-vera dagcrème koop ik altijd op Aruba, daar hebben ze de lekkerste pure Aloe-vera crème die ik ken! Ook heel goed om op plekjes te smeren die geïrriteerd zijn en de huid iets tot rust te brengen! Zou ik zeker meenemen als je toevallig op Aruba bent 😉

“Zonde van je geld?”

Mijn Kiko highlighter, hij glimt ontzettend hard en na een uur is er bijna niets meer van te zien! Ik ben nog altijd op zoek naar de beste highlighter, dus mocht je dit lezen en tips hebben: let me know!! ( * Becca Highlighter Champagne Pop is mijn “all time favorite!” – Annemiek)

“Kun jij jezelf goed opmaken?”

Nee hoor, dat valt echt mee. Ik zou mezelf heel graag willen kunnen shapen om mijn lijnen beter naar voren te laten komen, ik moet toch maar eens in de tutorials gaan duiken denk ik!! Dat is handig voor als ik een boeking heb waarbij ik mijn make up zelf moet verzorgen.

En ik wil écht leren hoe ik mezelf zo kan opmaken zoals jij laatst hebt gedaan tijdens een shoot! Een mooie natural look met een glans en geshaped!!

“Make-up verlanglijstje?”

Een mooie kleur voor mijn wenkbrauwen, deze heb ik nog steeds niet gevonden.22236388_10159384395725654_2047055287_n[2]

“Afknapper bij andere vrouwen?”

Soms zie ik vrouwen rondlopen die in de winter geen andere make up gebruiken dan in de zomer en daardoor flink oranje over straat gaan. Dan kan ik alleen maar denken aan de mensen die hen die nog 3 zoenen moeten geven of hoe hun kussens op de bank eruit zien omdat het natuurlijk ontzettend afgeeft J

Ik moet echt een andere foundation gebruiken in de winter. Ik merk dat mijn huid nu alweer lichter begint te worden omdat de herfst er weer aan zit te komen. Als ik nu mijn foundation gebruik van een paar weken geleden dan zie ik er al een beetje oranje uit.

“Gouden tip voor ons niet-modellen?”

Hahaha! Veel drinken en veel slapen!

“Favoriet merk?”

Ik heb eigenlijk twee favoriete merken: Bobbi Brown & Mac. Mijn foundation en concealer zijn van Bobbi Brown en mijn oogschaduw van Mac. Daarom ga ik voor mijn make-up lotte 3aankopen altijd naar de Bijenkorf, daar hebben ze alles. Zaaaalig!

Tot volgende week!

Liefs,

Annemiek