“Maak jouw make-up summer-proof” | 27-07-2018

Heerlijk natuurlijk, deze tropische temperaturen. Maar, niks zo on-charmant als make-up die van je gezicht af druipt!

Tijd voor tips van een Professional! Zomer make-up tips!

 

summer1 (2)

  • Ruil je dagcrème in voor  speciale zonnebrand voor het gezicht. ( La Roche-Posay heeft een anti-brilliance lijn die je direct helpt tegen het glimmen! – Ik zweer hier al jaren bij en deze crème is nog geweldig voor je portemonnee ook) Zelf heb ik ook altijd de nevel hiervan in mijn tas zitten om tussendoor over mijn make-up te sprayen als extra bescherming. Deze glimt absoluut niet!

 

  • Gebruik een primer zodat je make-up beter hecht. Hier heb je diverse varianten van. Kies de primer die voor jouw huid geschikt is en aansluit bij jouw specifieke wensen en budget.Smashbox-Primer-Photo_Finish_Foundation_Light[1]

 

  • Kies voor een luchtige foundation in de juiste kleur! (TIP: meng deze desnoods met een paar druppels primer zodat hij wat luchtiger wordt.)

 

  • Eventueel kun je een transparante poeder gebruiken om het glimmen tegen te gaan, maar gebruik deze alleen als het nodig is. (vaak is het aanstippen van de T-zone al voldoende)webshop_showimage[1]

 

  • Poeders maken je zomerse look “cakey” dus kies voor een blusher op crème basis! Deze smelt heel natuurlijk samen met je huid.

 

  • Waterproof producten zijn een múst met tropische temperaturen. (Ik ben groot fan van de MAC liquid eyeliners. Deze blijven perfect zitten.) En nog een handige tip; bewaar je oogpotloden in de koelkast, dan blijven de punten mooi hard.1221405[1]

 

  • Uiteraard kies je óók onder je oogschaduw voor een primer. Je wilt tenslotte dat die zorgvuldig aangebrachte oogmake-up niet in de lijntjes gaat zitten. (I love Urban Decay potion eden!)i-022251-es-primer-potion-eden-1-940[1]

 

0607845015178[1]

  • Geen zin in lipstick met dit warme weer, maar wil je toch íets op? Probeer eens om  crème blusher op je lippen te deppen. (Ja, inderdaad dezelfde crème blusher als die je net op je wangen hebt aangebracht) Dit geeft een heel naturel, maar zomers resultaat!

 

  • En onthoudt; less is more! Sproetjes mogen gezien worden (graag juist) en geef je huid de glans die juist zo natuurlijk is in de zomer. Houd het dus simpel en classy.

“Het gaat niet om de make-up, maar om het effect- Annemiek”

 

P.s Ik ben zo’n beetje verslaafd aan luxe make-up producten en het is voor mij dan ook echt een feestje om alles uit te proberen en elk seizoen nieuwe favorieten te vinden. Maar heb jij nou niet zo’n luxe beauty budget? Er zijn veel producten te vinden (vaak vanuit hetzelfde “huis”) die ook heel fijn zijn en minder kostbaar. Wordt vervolgd….

Maar bovenal; Enjoy and be your own kind of beautiful!

Liefs, Annemiek