Hoe reinig ik mijn gezicht? | 01-01-2017

“Beautiful skin requires commitment- Not a miracle!”

Echt waar. Hoe moe ik ook ben, hoe laat het ook is geworden of hoeveel wijntjes ik ook gedronken heb; nooit stap ik met make-up op mijn bed in. (Nee “vriendin M.”, ook niet als ik de volgende dag tóch mijn bed ga verschonen! ;-))

Mijn tanden poets ik (uiteraard) niet alleen met water, maar met tandpasta. Logisch, denk je nu. Je krijgt je tanden niet goed schoon met water.

Toch kom ik tijdens mijn werk als visagiste veel vrouwen tegen die hun gezicht reinigen met alleen water, babyolie, BODYwash, óf zelfs helemaal niet. En elke keer verbaas ik me hier weer over, want een mooie huid begint met het goed reinigen van je huid!!

Tijd voor een blog en wat meer duidelijkheid dacht ik zo.

Daarom zet ik hieronder een aantal veelgestelde vragen voor jullie op een rijtje.reinigen 2

“Reinigen? Is dat nou echt nodig? “

Ja. In de loop van de dag en nacht stapelen zich namelijk dode huidcellen, vuil en talg op. Daarnaast zit de lucht vol schadelijke stoffen. Denk bijvoorbeeld aan uitlaatgassen en luchtvervuiling, olie of vettigheid.

“Ook als ik geen make-up draag?”

Jazeker!

“Wat gebeurd er als ik mijn huid niet (goed) schoonmaak?”

Een huid die niet goed gereinigd wordt zal er dof, droog of juist vet en onrustig uit gaan zien. Ook kunnen er puistjes of meeters ontstaan.reinigen 5

“Hoe vaak moet ik reinigen?”

Bij voorkeur 2 x per dag. ‘S ochtends en ’s avonds. Overdag verwijder je alle vuil wat zich overdag opgebouwd heeft. “s Nachts scheidt je huid juist veel afvalstoffen uit. En die wil je er natuurlijk afspoelen.

“En hoe kan ik mijn huid het beste reinigen?”

Stap 1  (alleen ‘s avonds)
Begin met het verwijderen van je oogmake-up. Belangrijk is dat je hiervoor een product kiest dat specifiek gericht is voor deze kwetsbare huid!

Stap 2 ( alleen ’s avonds)
Verwijder met een make-up remover de make-up van de rest van je gezicht.

Stap 3
Kies een reiniging die geschikt is voor jouw huidtype. Je kan hierbij bijvoorbeeld kiezen uit een schuim, gel, een crème met eventueel lichte korrel of een olie. Het ligt er maar net aan wat jij prettig vindt.

Stap 4
Gebruik als laatste stap een toner om de balans van je huid weer te herstellen, hydrateren en kalmeren.

“4 Stappen? Kan dat niet sneller?”

Je kunt kiezen voor een product wat stap 2, 3 en 4 combineert. De ” 3 in 1″ producten. reinigen 1Dit is een snelle manier om te reinigen als je niet veel make-up draagt. Op vakantie is dit bijvoorbeeld ideaal. Wel heb je nog een aparte reiniging nodig voor je oogmake-up.

“Waarom heb ik een apart product nodig voor mijn ogen?”

De huid rond je ogen is maar liefst 5 keer dunner dan de rest van je gezicht en heeft geen poriën. Kies dus altijd een reinigingsproduct wat geschikt is voor de tere oog zone. Regelmatig kom ik vrouwen tegen die gevoelige rode plekjes of zelfs een eczeemachtige uitslag hebben gekregen door geen apart oogproduct te gebruiken.CHANEL-REINIGING-DEMAQUILLANT_YEUX_INTENSE

“Welk product kan ik het beste gebruiken voor mijn huid?”

Dat hangt af van je huidtype en huidconditie.
En dit is nu net waar ik het vaak fout zie gaan! Want hoe weet je nou welk huidtype je hebt? Puistjes of meeters betekenen namelijk niet altijd dat je een vette huid hebt! En een huid met schilfertjes is niet automatisch droog. Soms heeft je huid alleen maar behoefte aan een mild(er) product.

” Oh…”

Het gebruik van een verkeerd reinigingsproduct kan er voor zorgen dat je huid gevoelig reageert. reinigen 4Laat je daarom goed adviseren voordat je reinigingsproducten aanschaft. (In een volgend blog zal ik meer uitleg geven of de verschillende huidtypes.)

“Ik koop eigenlijk gewoon wat er in de aanbieding is…”

Als je huid er goed op reageert is dit geen probleem. Wel raad ik altijd aan om elke keer als je toe bent aan een nieuw product je huid weer eens goed te (laten) bekijken. Je huidconditie kan veranderen onder invloed van hormonen, medicijngebruik, weersomstandigheden of je eetpatroon. Hier kun je dan het beste je nieuwe product op aanpassen voor het beste resultaat.

” Dus een goed reinigingsproduct is écht belangrijk?”

Ja. Het bereidt je huid voor op je dag/ nacht crème. Op een schone huid trekt deze beter in en heb je dus meer resultaat.

” Welk merk is het beste?”

Zoveel keus en verschillende merken. Wat jij prettig vindt ligt maar net aan je smaak en budget. Het meest ideale zou zijn om je reinigingsproducten af te stemmen op je dag/ nacht verzorging. Vaak zijn de werkstoffen op elkaar afgestemd voor het beste resultaat.

“Een crème, gel, schuim of olie, wat moet ik kiezen?”

reinigen 3Ook dit hangt helemaal af van je smaak! Met een vette, glimmende huid kies je vaak liever voor een schuim of gel en reinig je met water. Terwijl je met een droge huid graag voor een romige crème of olie kiest zodat je geen trekkerig gevoel meer hebt. Kijk dus goed naar waar jouw huid behoefte aan heeft.

 

 

“Benieuwd wat ik op dit moment zelf in mijn badkamer heb staan?”

Oogmake-up Remover : “Demaiquillant yeux van Chanel” (Laat geen vettig laagje achter) of Budget favoriet “Bye Bye Eye Make-up van de Hema” (Als ik even andere prioriteiten heb dan 23,50 uit te geven aan een oog make-up remover ;-))

Make-up Remover: “Bioderma Crealine H2O” (Super zachte reiniger die zelfs de meest intense make-up verwijderd. Helaas alleen verkrijgbaar in de Apotheek in Frankrijk!)

Reinigingreinigen 8: “Special Cleansing gel van Dermalogica” (Fijne, zeepvrije, schuimende gel. Daarna voelt mijn huid zo fris en schoon!)

Liefs,

Annemiek

Heb je nog steeds vragen over het reinigen van je huid? Of juist tips die je met anderen wilt delen?

Laat dan gerust een reactie achter op deze blog op mijn Facebookpagina https://www.facebook.com/AnnemiekWijsmanHairMakeupArtist