“Schoonheid betekent voor mij..”DEEL4 | 02-10-2016

“Iemand die gelukkig is en lekker in zijn vel zit. “

Dát is voor Deniz Kirhan de betekenis van schoonheid. Ze komt uit Delft, is moeder van een schattige jongens tweeling (2) en Projectmanager.Deniz4

“Deniz, hoe ziet jouw beautyritueel eruit met een tweeling van 2?!”

Elke dag, na het aankleden begin ik na de dagcrème met wat foundation of alleen losse poeder en dan crèmeblush. Dan mijn onzichtbare wenkbrauwen kleuren met poeder en als ik haast heb een potlood. Daarna altijd beetje oogschaduw, meestal neutraal/wit en dan vloeibare eyeliner op ooglid, kohl onder oog en mascara. Soms lipgloss, soms lippenstift, meestal alleen lipbalm. Mijn haar maak ik een beetje vochtig waarna ik er krullencrème in doe. En iedere dag een goede hoeveelheid eau de toilette…Deniz.jpg3

“Dan neem je daar best goed de tijd voor..”

Valt mee hoor. Dagelijks 5-10 minuten. Maar als ik een feestje heb, of uitga neem ik er heerlijk de tijd voor. Dan ben ik aan het rommelen en zo een half uur bezig.

“Staan er nog producten op jouw verlanglijstje of heb je genoeg?

Wat staat er niet op? Maar als ik moet kiezen de ultieme mascara die volume en krul geeft. Heel blij met die van mij, maar denk altijd; “misschien is er wel nog een betere.” Tips welkom!

“Het kan inderdaad lastig zijn de perfecte mascara te vinden, ja. Ik ken het.”

Deniz7Zeker. Ik kan ook echt niet zonder mascara en wenkbrauwpoeder/potlood. Van mezelf heb ik heel blonde wimpers en wenkbrauwen dus als ik die niet donker maak, zie ik er heel kaal en bloot uit.

“Vanaf welke leeftijd kreeg je door dat het mooi was om je wenkbrauwen bij te werken?”

Nou, toen ik 15 was, heb ik bij onze kapper model gezeten voor permanent make up. Mijn moeder had toestemming gegeven omdat ze dacht dat mijn wenkbrauwen geverfd werden. Maar er werden dus wenkbrauwen getatoeëerd!  Naast dat het onwijs pijn deed tijdens het zetten, stond ik de volgende dag op de schoolpasfoto voor schut omdat ik  heel hysterische wenkbrauwen had met allemaal bloedkorstjes. Achteraf onwijs om gelachen. Arme moeder van me…
Sindsdien hou ik het bij poeder, potlood en als ik op vakantie ga, verven.

“Oh wat erg, hahahah!! Ik begreep ook dat jij de jongste bent van 3 zussen he? Kreeg je daar nog goede tips van?Deniz.jpg2

Ja zeker! Ik heb ontelbare tips gekregen van mijn zussen. Zoals: oogpotlood onder je ook nooit helemaal doortrekken maar uitvagen tot het midden. En verder dus tijdens de workshop van jou, Annemiek, heb ik heel veel goede tips gekregen zoals: geen bronzing powder gebruiken als je geen tintje hebt, maakt je alleen maar bleker, blusher werkt beter. En: bananapowder!

“En nog iets wat je eigenlijk beter niet kan doen?”

Ehm.. Ik krijg niet echt altijd genoeg nachtrust en daardoor heb ik behoorlijke wallen en een vermoeide huid. Gaat wel weer over, mijn tweeling van twee heeft het soms gewoon heel druk ’s nachts met wakker zijn. En ik ben een avondmens, dus ga liever laat dan vroeg naar bed…Geen ideale combinatie soms.

“En je gaat straks op vakantie. Is er iets wat jij altijd standaard meeneemt?”

deniz6Factor 50 zonnebrand. Goede gezichtszonnebrand die niet vet is (Biodermal fluide). Mascara, gewoon en waterproof. En voor mijn haar krullencreme. En een eau de toilette.

“En  tot slot, iets wat je juist op vakantie in het buitenland koopt?”

De lippenstiften van huismerk van Sephora, Urban Decay de ‘Perversion’, waterproof Fine-Point Eye Pen en voor krullend haar, de krullen crème van het merk  Shea Moisture! Die zijn echt super.blog deniz

Liefs,

Annemiek