Strobing | Highlighten; nieuwe trend of niet? | 03-02-2016

Geen instagramfoto meer zonder dat je modellen of celebrity’s ziet met een fantastische GLOW waar je direct stik jaloers op bent…Hoe doen ze dat nou precies? En waarom praat iedereen nu pas over STROBING?!

Strobing is eigenlijk niets anders dan intens highlighten!

Je speelt met licht en creëert een stralende, onberispelijke huid en wie wil dat nou niet?

Al jaren bekend bij de professionals, maar nu ook ontdekt bij de rest van Beautyland. Echt, ik ben groot fan en vind dat het elke make-up fantastisch maakt!

DIY in 5 stappen:

1.  Je begint met je favoriete foundation en concealer.

 

2.  Crème textuur highlighter ( mijn favoriet is absoluut de shimmer effect bronze van Make-up Studio! Heerlijk creamy en geeft op vrijwel elke huid een prachtige “Silvie Meis gloed”) Deze fungeert als een soort van primer zodat de poeder highlighter perfect blijft zitten en intenser shimmer-effect bronze makeup studiowordt van kleur. Ik breng deze altijd aan met mijn vingertoppen omdat de textuur dan mooi samensmelt met mijn huid.

 

3.  Je brengt de highlighter op die plekken aan waar het licht op valt. Onthoudt: licht haalt naar voren, donker valt weg. Breng deze highlighter dus aan op bijv. je neusbrug, binnenkant van je oog, onder je wenkbrauwen, midden boven je wenkbrauwen, boven je jukbeen, cupidoboogje en op je kin. ( Pas op met grove poriën; met een highlighter accentueer je deze juist!)

strobing10

4.  Nu kan je de poeder highlighter aanbrengen ( glans, géén glitter!!) voor de ultieme glow. Momenteel ben ik verslaafd aan Becca Champagne Pop! Die is echt fantastisch! Maar ook Superfrost Golden Glaze van Make-up studio is erg fijn (ook voor je portemonnee) .Om dit aan te brengen gebruik ik altijd mijn favoriete highlighter penseel van Real Techniques.becca_champagnepop

 

5.  Tot slot breng je nogmaals met een klein penseeltje met de crème highlighter aan op de plekjes die je eruit wil laten knallen… Even aanstippen, goed blenden met de rest. En voila; ultimate STROBING!

 

Ik hoop dat deze blog je inspireert en dat ik je nieuwe tips heb kunnen geven!

Wil je nou nog veel meer weten of highlighten, strobing, contouren of shapen? Volg dan mijn workshop! Daarin laat ik je precies zien wat het mooist staat bij jouw vorm gezicht en wat voor verschil dit kan maken in je make-up!

 

Liefs,

Annemiek