Zoektocht naar de perfecte foundation… | 20-01-2016

Doutzen, Sylvie, Yolanthe, Kim K.; hoe doen ze dat toch?!

Hét allerbelangrijkste onderdeel van die onberispelijk stralende huid die we allemaal wel zouden willen hebben; de foundation. Maar waarschijnlijk ook het meest lastige. Want hoe vind je nou de perfecte kleur voor jouw huid tint?

Hieronder geef ik je een aantal DO’S en DON’TS, zodat je nooit meer een miskoop doet;

 • Test een kleur altijd op je gezicht en niet op je hand!

 • ( En als een adviseuse dit wél doet; REN HARD WEG!) Het is soms moeilijk om een foundation op je kaaklijn te testen, maar wat je heel goed kunt doen is een aantal tinten op je wang aanbrengen en kijken welke het mooiste wegvalt.
 • Zorg voor de juiste textuur!

  Bedenk goed welke finish je wilt; ga je voor een natuurlijke look, of ga je voor een super egaal effect, is het voor overdag of juist voor het uitgaan? Fluide, crème, compact of niet?

 • Gele of roze ondertoon?

  Hier zie ik het vaak misgaan! Je huid neigt altijd of meer naar roze of meer naar geel. Als je dat weet, is het niet meer zo moeilijk om de juiste foundation te vinden. Neem dus de tijd om je eigen pigment eens van dichterbij te bekijken. Dit bespaart je een miskoop!Foundation ondertoon bepalen

 

 • Een matte huid maakt oud!

  Verwar glans niet met glimmen. Een glimmende huid door een grove porie structuur en talgafscheiding ( lees: vette huid) kan je mooi luchtig afpoederen, maar maak het niet te mat. Glans is “hot” en maakt je jonger; mits je het subtiel doet.

 

 • Een foundation hoort je huid niet donkerder te maken!

  Een foundation hoort perfect “weg te vallen” en kan wellicht je huidskleur optisch doen stralen, maar kleur breng je aan met Bronzing powder of blusher.

 

 • Test een foundation altijd overdag in natuurlijk licht!

  Hiermee voorkom je dat je een kleur kiest die teveel opvalt.

 

 • Twijfel je tussen 2 kleuren?

  Kies je kleur dan liever een tintje lichter dan donkerder, donkerder maakt bij voorbaat al ouder.

 

 • Zijn duurdere merken foundation nou echt beter dan de goedkope merken?

  Jazeker!!! “Duurdere” merken hebben vaak veel tijd en geld gestoken in de research naar de juiste kleurpigmenten en nieuwste technologieën en je ziet hier ook zeker verschil in ten opzichte van de goedkopere merken.

 

Tot slot; zorg dat je huid goed gehydrateerd is voordat je je zoektocht begint, dat maakt het makkelijk de foundation uit te “werken”.

 

Heel veel succes!

En mocht je tóch nog hulp nodig hebben of het gewoon liever aan een professional overlaten is wellicht mijn “Flawless Skin” workshop een heel goed idee?

 

Liefs,

Annemiek